Ciulama de pui cu ciuperci si legume

Pentru ciulama de pui cu ciuperci si legume carnea se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Ciupercile se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 700 g
  • ulei - 50 ml
  • margarina/unt - 50 g
  • ciuperci conserva - 250 g
  • faina - 150 g
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru ciulama de pui cu ciuperci si legume carnea se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Ciupercile se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Patrunjelul se spala, se taie marunt. Puiul se pune la fiert in apa rece cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, telina, ceapa, jumatate de cub MAGGI si se fierb inca 15 minute. Dupa fierbere, supa se strecoara. Carnea se tine in putina supa strecurata. Faina se dizolva in 150 ml supa rece, se adauga uleiul caldut, se amesteca bine pentru a nu forma cocoloase si pentru omogenizare. Se fierbe 15 minute, amestecand continuu; treptat se pun ciupercile si supa calda, pana se obtine consistenta pentru ciulama. Se adauga bucatile de carne, care vor fi acoperite de ciulama. Se presara deasupra cu patrunjel verde.

Ciulamaua de pui cu ciuperci si legume se serveste calda.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci