Coaste de porc cu miere si usturoi este o reteta festiva si se poate servi cu orice garnitura. Ingredientele necesare sunt: carne, miere, usturoi, pasta de rosii,
Se face o saramura dintr-un litru de apa si 2-3 linguri de sare care se lasa clocoteasca iar apoi sa se raceasca. Se adauga coastele in saramura si se tin in frigider 2 ore. Se scoate carnea de la rece si se pune la fiert in bere, adaugandu-se frunzele de dafin, o lingurita de piper, cimbru si un ardei iute. Se lasa sa fiarba 1,5-2 ore, acoperit. Preparam un sos pentru friptura din pasta de rosii amestecata cu usturoiul pisat, rozmarinul, cimbrul, sare si ghimbirul ras. Se toarna compozitia peste coastele de porc fierte si scurse si se pune totul intr-o tava la cuptor. Sucul de portocale se amesteca cu mierea si vinul si se stropesc din 15 in 15 minute coastele cu el. Sunt gata atunci cand carnea se desprinde usor de pe oase. Va iesi o friptura din cotlete de porc frageda si excelenta pentru un meniu festiv.
Se serveste cu legume coapte pe gratar.
Alte fripturi recomandate:
Friptura de vita
Friptura de pui
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii