Mancaruri cu carne

Reteta Coaste de vita marinate la cuptor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 6h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Coastele de vita marinate la cuptor sunt o specialitate a marilor restaurante, apreciata pentru savoarea deosebita. Alocati-va putin timp pentru a pregati aceasta reteta, care va face intreaga familie sa mai ceara o a doua portie!

ingrediente

   @page { margin: 0.79in }
   P { margin-bottom: 0.08in }
   >
   2.2 kg de coaste de vita cu oase
   cate o legatura de rozmarin
   salvie si cimbru
   toate maruntite
   2 linguri de sare si 2 de piper
   2 sticle de Cabernet Sauvignon ( 750 ml )
   ulei de masline
   o ceapa alba
   taiata in bucatele
   2 morcovi curatati si taiati in bucatele
   2 legaturi de telina
   taiate in bucatele
   3 catei de usturoi
   supa de vita ( aproximativ 4 litri )
   3 frunze de dafin
   30 de grame de ciuperci de padure ( hribi ) uscate

mod de preparare













Coastele de vita marinate la cuptor sunt o specialitate a marilor restaurante, apreciata pentru savoarea deosebita. Alocati-va putin timp pentru a pregati aceasta reteta, care va face intreaga familie sa mai ceara o a doua portie!



 



Asezonati coastele din belsug cu ierburi, sare si piper. Puneti-le intr-un recipient adanc sau intr-un vas inoxidabil si acoperiti-le cu vin. Tineti castronul in frigider pentru 12 ore, astfel incat coastele sa se marineze.



Incingeti cuptorul la 190 de grade.



 



Scoateti coastele de vita din sos, puneti vinul intr-un recipient si fierbeti pana il reduceti la jumatate. Incalziti intr-o tigaie uleiul de masline, la foc mediu. Adaugati coastele si aveti grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Dupa ce se rumenesc si devin maronii, puneti-le in alta cratita si caliti ceapa, morcovii, telina si usturoiul in tigaia in care ati prajit carnea, adaugand mai mult ulei daca este necesar. Dupa ce legumele s-au calit, asezati-le peste coastele prajite. Adaugati vinul, frunzele de dafin, supa de vita si ciupercile. Acoperiti cratita cu o folie de gatit sau cu hartie de copt si puneti totul la cuptor pentru cinci ore.



 



Scoateti cratita din cuptor si lasati continutul sa se raceasca timp de o ora, inainte de a dezosa coastele. Inlaturati orice urma de grasime din sos. Scoateti din cratita legumele si asezati-le pe un platou. Puneti sosul intr-o oala si lasati-o pe foc aproximativ o ora, pana cand cantitatea se reduce la jumatate. In final, turnati sosul peste coastele de vita marinate la cuptor si legume – masa este gata!


Incearca si Mincare dulce - acrisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de vita marinate la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.