Coaste de vita marinate la cuptor

Coastele de vita marinate la cuptor sunt o specialitate a marilor restaurante, apreciata pentru savoarea deosebita. Alocati-va putin timp pentru a pregati aceasta reteta, care va face intreaga familie sa mai ceara o a doua portie!

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • @page { margin: 0.79in }
  • P { margin-bottom: 0.08in }
  • >
  • 2.2 kg de coaste de vita cu oase
  • cate o legatura de rozmarin
  • salvie si cimbru
  • toate maruntite
  • 2 linguri de sare si 2 de piper
  • 2 sticle de Cabernet Sauvignon ( 750 ml )
  • ulei de masline
  • o ceapa alba
  • taiata in bucatele
  • 2 morcovi curatati si taiati in bucatele
  • 2 legaturi de telina
  • taiate in bucatele
  • 3 catei de usturoi
  • supa de vita ( aproximativ 4 litri )
  • 3 frunze de dafin
  • 30 de grame de ciuperci de padure ( hribi ) uscate

Mod de preparare

Coastele de vita marinate la cuptor sunt o specialitate a marilor restaurante, apreciata pentru savoarea deosebita. Alocati-va putin timp pentru a pregati aceasta reteta, care va face intreaga familie sa mai ceara o a doua portie!

 

Asezonati coastele din belsug cu ierburi, sare si piper. Puneti-le intr-un recipient adanc sau intr-un vas inoxidabil si acoperiti-le cu vin. Tineti castronul in frigider pentru 12 ore, astfel incat coastele sa se marineze.

Incingeti cuptorul la 190 de grade.

 

Scoateti coastele de vita din sos, puneti vinul intr-un recipient si fierbeti pana il reduceti la jumatate. Incalziti intr-o tigaie uleiul de masline, la foc mediu. Adaugati coastele si aveti grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Dupa ce se rumenesc si devin maronii, puneti-le in alta cratita si caliti ceapa, morcovii, telina si usturoiul in tigaia in care ati prajit carnea, adaugand mai mult ulei daca este necesar. Dupa ce legumele s-au calit, asezati-le peste coastele prajite. Adaugati vinul, frunzele de dafin, supa de vita si ciupercile. Acoperiti cratita cu o folie de gatit sau cu hartie de copt si puneti totul la cuptor pentru cinci ore.

 

Scoateti cratita din cuptor si lasati continutul sa se raceasca timp de o ora, inainte de a dezosa coastele. Inlaturati orice urma de grasime din sos. Scoateti din cratita legumele si asezati-le pe un platou. Puneti sosul intr-o oala si lasati-o pe foc aproximativ o ora, pana cand cantitatea se reduce la jumatate. In final, turnati sosul peste coastele de vita marinate la cuptor si legume – masa este gata!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana
Bucataras.RO

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

În luna aprilie a fost ziua de naștere a mezinei noastre, care și-a dorit foarte mult un tort cu căpșuni și mure....

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise