Costita prajita in sos de rosii si miere

Incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pe foc mic timp de 5 minute. Adauga otetul de mere si caleste totul 3 minute pe foc mare, dup

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • jumatate pahar otet de mere
  • 200 ml suc concentrat de rosii
  • 4 linguri miere
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita busuioc
  • jumatate pahar sos Worcester
  • 1 pahar supa de carne
  • 1
  • 5 kg costita de porc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pe foc mic timp de 5 minute. Adauga otetul de mere si caleste totul 3 minute pe foc mare, dupa care urmeaza sucul de rosii, condimentele, mierea, sosul si supa de carne. Fierbe totul pe foc mediu 12-15 minute. Toarna acest sos peste costita si inbabuse-o 15 minute. Preincalzeste cuptorul, pune costita intr-un vas termorezistent cu partea grasa in sus. Toarna saramura peste costita si condimenteaza. Prajeste-o in jur de 1 ora la cuptor. Unge-o din 10 in 10 minute cu saramura, iar daca sosul incepe sa se prinda adauga putina apa.
Alte retete recomandate:

Musaca de vinete

Tocanita de pui

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori