Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor este o reteta pe care o puteti face pentru masa de Paste, dar e foarte gustoasa si la alte ocazii. Cotletul de berbecut trebuie tinut la marinat cu verdeturile si succesul e garantat.
Se zbrobesc verdeturile impreuna cu usturoiul, dupa care se freaca cu sare si ulei de masline. Cotletele de berbecut se ung cu aceasta marinata se pun intr-un vas acoperit sau intr-o punga inchisa si se lasa la rece cateva ore sau cel mai bine peste noapte. Dupa acest interval cotlete de berbecut se pun intr-u n vas termorezistent, se stropesc cu ulei de masline si vin alb, mai potrivim de sare si piper, se acopera si se pune totul la cuptor. Se coace la 200°C timp de o ora, apoi indepartam capacul si le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa 30 de minute de cand le punem in cuptor putem sa le intoarcem pe cealalata parte si sa mai punem cateva fire de verdeata, apoi punem staniolul la loc.
Cu garnitura de cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii