Cotlet de porc in sos de boia dulce cu fidea de orez

Cotletele de porc in sos de boia dulce sunt o reteta minunata de friptura ce poate fi servita alaturi de taitei din orez.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cotlet de porc in sos de boia dulce cu fidea de orez

Ingrediente

  • ingrediente pentru 3 persoane:
  • 3 cotlete de porc
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de boia dulce
  • sare
  • piper
  • dupa gust
  • 200 ml smintina
  • 150 ml de cidru
  • 1 lingurita de ardei iute pisat
  • 50 grame fidea de orez.

Mod de preparare

Cotletele de porc se condimenteaza cu sare, piper si boia (din abundenta) si se rumenesc in tigaia in care am incins untul, la foc mediu, sub capac, 4-5 minute pe fiecare parte.

Intre timp in smintina incorporam cidrul si cind amestecul este omogen il turnam peste cotlete si lasam amestecul sa mijoteze, la foc mic, sub capac, cca 20-30 minute, intorcind carnea de 2-3 ori in acest timp, pina cind sosul capata consistenta si carnea e gatita. Daca e nevoie, mai puteti completa cu cidru sau apa, pina cind furculita intra usor in carne.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alison's Trials.


Preparati fideaua de orez conform instructiunilor de pe pachet, repartizati-o pe farfurii, deasupra plasati cotletele si sosul, decorati cu ardei iute pisat apoi serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc