Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan in lapte, unt impreuna c
Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan in lapte, unt impreuna cu ciupercile si caperele. Dupa ce s-a racit, tocam chifla muiata in lapte si stoarsa, ouale fierte tari, usturoiul si jumatate din cantitatea de castane. Daca avem o bucata de carne prajita sau sunca le tocam. Prellucram cu oul crud, sare, piper si zeama de pe ficatii fierti. Cu acest amestec umplet curcanul sub piele, iar castanele ramase intregi le punem in cavitatea burtii. Incingem untura si stropim cu ea toata pielea curcanului, sa nu crape in timpul coacerii. Turnam un pahar de apa fierbinte si il fierbem sub capac, timp de 2 ore. Daca mai trebuie, adaugam inca un polonic de apa fierbinte. Apoi il punem in cuptor si il coacem timp de 1-2 ore, stropindu-l cu zeama proprie, in functie de marimea si varsta curcanului. Din cand in cand il si rotim, sa se prajeasca frumos pe toate partile.
Alte retete recomandate:
Tocanita mazare
mazare cu ficatei
Mazare cu pui
Vinete la cuptor
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii