Curry cu carne de porc

Se da supa in clocot. Se taie carnea si legumele in bucati potrivite. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, se adauga legumele si se mai calest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Curry cu carne de porc

Ingrediente

  • 200g carne de porc
  • 4 cartofi (aprox. 200g)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 400 ml supa (sau apa + cub supa)
  • 3 lingurite curry (*)
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper Cayenne (optional)

Mod de preparare

Se da supa in clocot.

Se taie carnea si legumele in bucati potrivite.

Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, se adauga legumele si se mai caleste putin. Se adauga supa.

Cand incepe sa dea in clocot, se adauga praful de curry si piperul.

Se lasa sa fiarba acoperit cam 30 minute, pana carnea este frageda. Se potriveste de sare, se amestaca usor, sa nu se sfarame cartofii, si se mai lasa aproximativ 5-10 minute, fara capac, ca sa mai scada zeama.

Se serveste cu orez fiert scazut sau paine (dupa preferinta)

(*) cantitatea de curry scade sau creste dupa preferintele ficaruia.

Daca mancarea iese prea picanta sau vreti sa o faceti mai "delicata", in momentul servirii adaugati cateva linguri de iaurt sau frisca lichida.
Pofta buna!

Reteta Curry cu carne de porc a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci