Dovlecei umpluti cu sos de smantana

Pentru dovlecei umpluti cu sos de smantana alegeti dovleceii cam de aceeasi marime, spalati-i, radeti-le usor coaja, apoi taiati-i in jumatati si scoateti-le o parte din miez.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 500 g de carne
  • o felie de paine
  • o ceapa
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos:
  • o lingura de unt (netopit) sau 3 linguri de ulei
  • o lingurita de faina
  • o ceasca de smantana si una de apa.

Mod de preparare

Pentru dovlecei umpluti cu sos de smantana alegeti dovleceii cam de aceeasi marime, spalati-i, radeti-le usor coaja, apoi taiati-i in jumatati si scoateti-le o parte din miez. Dati carnea prin masina de tocat, felia de paine muiata (stoarsa) si ceapa. In tocatura puneti orezul pe jumatate fiert, apoi patrunjel si marar verde si potriviti de sare si piper. Omogenizati compozitia, umpleti bucatile de dovlecei, astupati-i cu rondele de morcov sau cu felii de rosii. Prajiti-i. Intr-un vas separat pregatiti sosul; peste ceapa tocata, calita in grasime, puneti faina si, dupa gust, putina pasta de rosii sau boia de ardei dulce. Adaugati un pahar cu apa, clocotiti sosul cateva minute si turnati-l peste dovlecei. Dati vasul la cuptor sa fiarba incet 40-50 de minute, adaugind din timp in timp apa. Cand dovleceii sint gata, aduceti-i la masa, acoperiti cu smantana sau iaurt si decorati-i cu verdeata proaspata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Paste cu ton gratinate
Bucataras.RO

Paste cu ton gratinate

Paste cu ton gratinate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!