Mancaruri cu carne

Reteta Drob de miel (Cighir)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Higeia postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se fierb maruntaiele in citeva clocote. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar ficatul si rinichii se taie cu

ingrediente

   500 gr maruntaie de la un miel: plamin
   ficat
   inima si bucatele de carne de miel grase de la burta
   2-3 oua
   o lingura smintina
   2-3 legaturi ceapa verde
   patrunjel
   marar
   sare
   piper
   1 lingura untura
   o felie piine muiata
   prapurul intreg de la un miel
   un paharel de coniac

mod de preparare

Se fierb maruntaiele in citeva clocote. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar ficatul si rinichii se taie cuburi. Se amesteca cu ouale, smintina, sare piper, verdeata si un paharel mic coniac. Se unge o tava (ca de cozonac) cu untura. Se intinde prapurul care a fost spalat bine in mai multe ape. Trebuie ca grasimea lui sa fie spre umplutura. Se aseaza umplututa si deasupra se dau marginile prapurului ca un plic. Se unge cu putina untura si se da la cuptor cam o ora. Se serveste dupa ce s-a mai racorit.
Se taie felii. Se poate servi cald sau rece, cu salata verde.
Incearca si Muschi de vita cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel (Cighir)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.