Ficat a la Miacori

Ficatul se taie subtire, cel nult 5-6 mm, se fraca cu vegeta, se tavaleste bine prin malai si piper si se prajeste in tigaie cu ulei mai mult, bine in

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ficat de vita
  • 250 g malai
  • 15 g delikat
  • piper

Mod de preparare

Ficatul se taie subtire, cel nult 5-6 mm, se fraca cu vegeta, se tavaleste bine prin malai si piper si se prajeste in tigaie cu ulei mai mult, bine incins si la foc potrivit. Cind s-a albit ficatul bine si nu mai iese must din el, circa 3 minute, se intoarce pe partea cealalta, tinindu-se cel mult 2 minute, dupa care se scoate si se pune pe hirtie de bucatarie ca sa suga uleiul. Ficatul nu se intarest si are o savoare nemaipomenita. Isi pastraza fragezimea si savoarea mai multe zile, chiar daca-l se tine la frigider.
Se serveste cu o garnitura de legune natur sau piure, pilaf, cartofi prajiti si bineinteles o salata asortata. Merce cu un vin alb sec

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci