Ficat condimentat a cuptor

Se curata ficatul si se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 linguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. ficat
  • slanina
  • otet
  • 1 ceapa
  • 1 fir cimbru
  • patrunjel
  • frunza de dafin
  • untura
  • zeama de carne
  • 1 lingura smintina
  • sare

Mod de preparare

Se curata ficatul si se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 linguri otet, ceapa taiata felii, cimbrul, patrunjelul, frunza de dafin. Se unge ficatul de 2-3 ori la inceput cu untura, apoi cu zeama de carne. Se acopera cu o hirtie unsa si se tine cam 45 minute la cuptor. Se incearca daca e gata cu un ac lung. Zeama care iese trebuie sa fie rosie, dar nu singe. Cind e gata se scoate. In sosul din cratita se adauga 2 linguri zeama de carne si una de otet, amestecind cu lingura ca sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita. Se adauga o lingura de smintina si se potriveste de sare. Se incalzeste pe masina de gatit.
Ficatul se taie felii, se aseaza pe farfurie cu cartofi prajiti Sosul se serveste separat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc