Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si zdrobiti-l. Puneti si 5 linguri de
Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si zdrobiti-l. Puneti si 5 linguri de ulei de masline, apoi cu acest amestec frecati pe toate partile fileul de porc si lasati-l la marinat 1 ora, daca e posibil (nici eu nu am mereu timp pentru asta).
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Asezonati carnea de porc si inveliti fiecare file in 5 felii de prosciutto. Daca va mai ramane marinata, puneti-o peste prosciutto. Taiati rubarba in bucati de lungimea unui deget si puneti-o intr-o tava (ar fi bine sa nu fie din aluminiu, pentru ca acesta schimba culoarea rubarbei). Asezati fileurile peste rubarba, ca si cum le-ati trimite la culcare! Presarati deasupra salvia ramasa si stropiti cu ulei de masline. Luati o bucata de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o. Intindeti-o peste carne si fixati-o bine, acoperind marginile vasului. Tineti 15 minute in cuptor, apoi inlaturati hartia si mai coaceti inca 15 minute.
Scoateti vasul din cuptor si lasati-l la racit 5 minute. Eu feliez carnea oblic, facand portii de cate o jumatate de file. Turnati inapoi in tava tot sosul care se scurge din carne.
Serviti friptura cu rubarba, dar si cu sosul minunat din tava si cu cartofi la cuptor.
Alte retete recomandate:
Cartofi la cuptor
Tocanita de pui
Ciuperci umplute
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii