Friptura cu capere

Se condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si, amestecand continuu, se prajeste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii friptura (a cate 150 g)
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2 cepe rosii
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina
  • 200 g napi
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura boia dulce
  • ¼ l supa de pui
  • 1 foaie de dafin
  • ½ lingurita maghiran
  • 4 felii lamiae
  • 1 lingurita capere
  • 2 linguri unt
  • 1/8 l smantana
  • 1/8 l supa de pui

Mod de preparare

Se condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si, amestecand continuu, se prajeste carnea timp de 6 minute, dupa care se scoate din tigaie. Se rumenesc putin legumele si un sfert de ceapa, se presar cu faina si boia, iar apoi se toarna ¼ l supa de pui si se lasa pe foc pana clocoteste. Se adauga maghiranul, caperele, foaia de dafin si feliile de lamaie. In aceasta zeama se fierbe inabusit carnea. Se topeste untul, si se calesc legumele si ceapa ramasa. Se adauga 1/8 l supa si se fierbe acoperit cu un capac timp de 5 minute. Carnea si legumele se asaza pe farfurii. Sosul se amesteca cu smantana si se fierbe 2-3 minute.
Se serveste cu orez fiert.

Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci