Se curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa care se spala in mai multe a
Se curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa care se spala in mai multe ape reci. Curcanul se pregateste numai dupa ce s-a golit de intestine si de maruntaie. Se sareaza si se lasa sa stea asa o ora.
Separat, din faina, lapte, sare si untura, se pregateste un aluat potrivit.
Se scot aripile, picioarele, gusa, capul si gatul curcanului si se pregateste din acestea o ciorba de potroace. Curcanul astfel pregatit se inveleste cu o foaie groasa de aluat si se pune intr-o tava unsa cu grasime. Se lasa in cuptor socotind cate o ora de fiecare kilogram de carne. Se stropeste din cand in cand cu apa calda, ca sa nu se arda aluatul. Cand e gata, se scoate, curcanul din cuptor, se inlatura aluatul si se arunca.
Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete care contin carne:
Dovlecei umpluti cu carne
Friptura de pui
Friptura de vita la cuptor
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanat Cu siguranta aceasta Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita va fi pe placul vostru. Se face usor, iar...
Reteta de tarta cu branza si oua de prepelitaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii