Friptura de porc marinata

Atat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore intr-o marinata. In acest

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru marinata: 1 l otet amestecat cu vin
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • cativa catei de usturoi
  • 20 boabe piper
  • 2-3 frunze de dafin
  • frunze de telina si de patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Atat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore intr-o marinata. In acest fel se si conserva cateva zile la rece.

Se fierbe in otet amestecat cu vin, ceapa, morcov, taiate felii, cativa catei de usturoi, sfaramati, vreo 20 de boabe de piper, frunze de dafin, frunze de patrunel si telina, sare. Se lasa sa se raceasca. Se asaza carnea intr-o cratita; se toarna marinata deasupra si se lasa asa o zi sau doua, iarna si mai mult, intorcand-o de cateva ori in acelasi timp.

Cand trebuie preparata se scoate din marinata, se sterge si se pune in tava la cuptor (fara grasime). Se stropeste cu zeama marinatei. Dupa ce s-a rumenit putin, se toarna si marinata deasupra si se lasa sa se friga bine. Daca marinata are prea mult sos, nu se pune tot. Sosul trebuie sa fie scazut cand friptura este gata.
Se serveste in sosiera, pe langa friptura frumos taiata felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci