Atat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore intr-o marinata. In acest
mod de preparare
Atat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore intr-o marinata. In acest fel se si conserva cateva zile la rece.
Se fierbe in otet amestecat cu vin, ceapa, morcov, taiate felii, cativa catei de usturoi, sfaramati, vreo 20 de boabe de piper, frunze de dafin, frunze de patrunel si telina, sare. Se lasa sa se raceasca. Se asaza carnea intr-o cratita; se toarna marinata deasupra si se lasa asa o zi sau doua, iarna si mai mult, intorcand-o de cateva ori in acelasi timp.
Cand trebuie preparata se scoate din marinata, se sterge si se pune in tava la cuptor (fara grasime). Se stropeste cu zeama marinatei. Dupa ce s-a rumenit putin, se toarna si marinata deasupra si se lasa sa se friga bine. Daca marinata are prea mult sos, nu se pune tot. Sosul trebuie sa fie scazut cand friptura este gata.
Se serveste in sosiera, pe langa friptura frumos taiata felii.
Incearca si Carne de miel cu tocana de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc marinata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe