Friptura de vita inabusita

Carnea se taie felii groase si se impaneaza in mijloc cu feliute de slanina rulata si trecuta prin patrunjel verde si usturoi tocat, dupa care se in

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de la pulpa
  • 200 gr slanina neafumata
  • patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi mari
  • 2 pahare vin rosu
  • 1 jumatate lingurita de sare
  • 1 jumatate lingurita boabe de piper
  • 4 linguri bulion de rosii
  • 1 lingura untura topita
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Carnea se taie felii groase si se impaneaza in mijloc cu feliute de slanina rulata si trecuta prin patrunjel verde si usturoi tocat, dupa care se introduce in felia de carne. Se aranjeaza feliile intr-o forma inoxidabila in care se pune o lingura cu untura, o ceapa taiata in doua, in care se infig cuisoare, morocvii tocati bucati mai mari, sare, boabe de piper, se adauga apoi vinul si usturoi taiat feliute. Se baga in cuptor si se acopera cu un capac. Atunci cand furculita intra usor in carne, se adauga bulionul de rosii gros, o lingurita cu mustar si o lingura cu smantana. Se lasa sa mai fiarba putin dupa care se scoate din cuptor.


Se serveste cu garnitura de morcovi si cu sosul din tava.

Alte retete:

Ardei umpluti

Sarmale de post

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci