Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de vitel cu arpagic – Stifatho

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Friptura de iepure la cuptor (Reteta Video)"
 
>
Friptura de vitel cu arpagic - Stifatho este un fel principal, foarte rafinat, inspirat din bucataria greceasca.

ingrediente

   1 kg carne de vitel
   150 ml ulei de masline
   1 ceapa mare tocata
   400 ml suc de rosii sau bulion
   4 linguri otet
   100 ml vin rosu
   1 frunza de dafin
   700 g arpagic
   2 catei de usturoi tocati
   100 g unt
   Patrunjel tocat

mod de preparare

Intr-o caserola mai mare, incingeti uleiul de masline si rumeniti carnea pe foc mediiu, asezonati cu sare si piper.




Adaugati ceapa tocata si caliti pana se inmoaie. Adaugati sucul de rosii sau bulionul, otetul, vinul, frunza de dafin si 500 ml apa fierbinte.




Fierbeti pana se fragezeste carnea. Intre timp, acoperiti intr-un vas arpagicul cu apa clocitita si lasati la racit.




Curatati arpagicul si crestati baza fiecaruia. Incalziti untul intr-o tigaie, adaugati arpagicul, usturoiul, 200 ml apa si sare si fierbeti la foc mic pana se inmoaie. Adaugati arpagicul fiert in caserola cu carne. Mai tineti caserola pe foc mic timp de 20 minute, pana scade sosul, iar arpagicul se inmoaie bine.


Se serveste imediat cu cartofi pire, natur sau cu pilaf.

Incearca si Pui iute
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu arpagic – Stifatho" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.