Friptura la tava

Friptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii prajim in ulei incins, ii st

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Friptura la tava

Ingrediente

  • 250-300 g friptura de porc slaba
  • 1 kg de cartofi
  • Pentru ghiveci: 1 ceapa mare
  • 1 lingura de untura de porc
  • 500 g ardei verde
  • 250 g rosii (iarna 300 g din conserva sau ghiveci de casa)
  • sare
  • maiorana
  • ulei pentru prajitul cartofilor.

Mod de preparare

Friptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii prajim in ulei incins, ii strecuram si ii punem deoparte. In alt vas preparam ghiveciul, din ardei si rosii, il amestecam cu cartofii prajiti, asezonam cu maiorana din abundenta, turnam peste carne, acoprim cu rondele de rosii, apoi le incingem in cuptor, fara ca mancarea sa se usuce.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci