GIGOT DE MIEL CU USTUROI

Pulpa de miel se spala si se zvanta pe prosop curat. Oasele se spala si se oparesc. Usturoiul se curata, se spala, 1/3 se lasa intreg si restul se pis

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Gigot de miel 2.000kg
  • oase (coaste de miel) 1.000kg
  • usturoi 0.075kg
  • unt 0.100kg
  • ulei 0.250l
  • lapte 0.400l
  • fasole boabe 0.500kg
  • foi de dafin 0.0005kg
  • cimbru 0.003kg patrunjel verde 0.050kg
  • piper 0.003kg
  • sare 0.030kg

Mod de preparare

Pulpa de miel se spala si se zvanta pe prosop curat. Oasele se spala si se oparesc. Usturoiul se curata, se spala, 1/3 se lasa intreg si restul se piseaza. Fasolea boabe se lasa la inmuiat 5-6 ore. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se impaneaza cu usturoi si se unge cu unt, ulei, sare si piper. Se coace la cuptor impreuna cu oasele, timp de 20 minute, intr-o tava unsa cu unt si ulei. Carnea se raceste o ora. Separat, se fierbe fasolea cu cimbru si foi de dafin. Usturoiul pisat se amesteca cu lapte si se scade pe foc, pana se realizeaza un sos. Se scurge jiul de la coacerea pulpei, se amesteca cu apa si faina, realizandu-se un sos. Feliile de carne decupate din pulpa se presara cu patrunjel, sos de usturoi fiert in lapte si sos din jiu.
Se servesc cu fasole fiarta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc