De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al gutuilor iar gustul era, cum si acum este, fenomenal!!
Carnea spalata, portionata, pudrata cu putina sare si piper, se prajeste in unt amestecat cu ulei, dupa care se scoate pe o farfurie.
Gutuile spalate, taiate in sferturi, curatate de casuta cu seminte, apoi feliate, stropite cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca, se prajesc pe ambele parti in uleiul de la carne, apoi se scot pe o farfurie.
In acelasi ulei daca este curat, daca nu, se arunca si se pun alte 3 linguri cu ulei, se caleste ceapa taiata marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze impreuna, dar fara sa se arda pentru ca mancarea va fi amara; se stinge cu supa, dupa 1-2 min se adauga si carnea se lasa la fiert 20 min, apoi se adauga gutuile si se lasa focul incet. Se dizolva faina cu putina apa rece, se rastoarna in mancare, se potriveste de gust, iar dupa 2-3 clocote se opreste si se serveste.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii