Hamburger Frantuzesc

• eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept• taiati-le cuburi

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Hamburger Frantuzesc

Ingrediente

  • piept de rata - 3 buc
  • raclette fondue - 6 feliute
  • ceapa rosie - 3 buc
  • galbiori - 300 g
  • unt - 25 g
  • branza Cedar - 1 felie
  • ulei de masline - 1 lingura
  • cimbru uscat - ½ lingurita
  • vin alb demisec - 40 ml
  • salata creata - 6 frunze
  • sirop fructe de padure - 45 linguri
  • vin rosu - 50 ml
  • rosie - 1 buc
  • chifla de hamburger - 4 buc
  • galbenus de ou - 2 buc
  • sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

• eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept
• taiati-le cuburi
• bagati-le in masina de tocat carne a robotului multifunctional Ankarsrum si tocati-le
• amestecati-le cu sare si piper
• taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor
• pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min
• ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc
• puneti ulei de masline si unt in tigaie
• tocati usturoiul marunt
• trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb
• taiati ceapa rosie julien
• caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor
• asezati carnea pe chifla
• peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Cedar
• adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata
• serviti cu cartofi prajiti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciorba de cartofi (de post)
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi (de post)

Pentru fiecare in viata, exista o prima ciorba. Eu le propun viitorilor "ciorbari" sa inceapa cu aceasta. De ce? Pentru ca...

Ciorba de cartofi (de post)
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise