Hamburgerul in general nu este foarte sanatos pentru copii, dar daca il preparati voi acasa cu ingrediente de calitate atunci nu doar ca veti avea o gustare foarte buna, dar copiii vor fi cuceriti de acesti hamburgeri sub forma de ursulet.
Daca veti incerca reteta, recomand sa puneti doar jumatate din lichide (ca mai vin in completare ouale si untul), si apoi completati cu lichid pana ajunge aluatul la consistent necesara. Dizolvam drojdia in putin lapte si apa, calde, adaugam zaharul si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, ouale, untul si restul de lapte si la sfarsit, drojdia. Framantam 15 minute si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul. Scoatem aerul, intindem foaie de 2 cm grosime si taiem cercuri de ~ 8,5 cm diametru; asezam o bucatica de aluat= boticul, o despartim in 2 cu dosul unui cutit, taiem 2 semicercuri dintr-o foaie ceva mai subtire, lipim capetele si asezam urechile, le-am lipit cu ou, pentru ochi folosim 2 stafide, si inca una pentru nas. Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lg lapte si coacem la 180 grade C, pentru 15-20 minute. Pentru hamburgheri, am amestecat 700 g carne de vita- tocata, cu 1 ceapa si 3-4 catei de usturoi, tocate marunt. Am mai adaugat si un ou, sare, piper. Am intins foaie de 1,5 cm, (intre doua bucati de folie), am taiat cu forma si am prajit in tigaie, fara ulei. Pot fi facuti si pe gratar. Unii mai seaman cu soriceii, catei.
Se servesc ca atare sau taiati in jumatate cu sunca, branza si salata. Reteta Hamburgher Teddy bear a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii