Kabab Kobideh cu carne tocata

Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste noapte (sau pentru cateva

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: 500 gr. de carne tocata de miel sau vita
  • 2 cepe mari date pe razatoare
  • o capatana de usturoi pisat
  • un ou batut
  • 4 rosii medii
  • sare
  • piper negru
  • o lingurita de tumeric (sofran)
  • sumak (optional)

Mod de preparare

Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste noapte (sau pentru cateva ore).

Pe bete de frigarui se modeleaza carnea in forma lunguiata si se frig pe gratar aproximativ 5 min. pe fiecare parte, intorcandu-le mereu.

Rosiile se infig de asemenea, pe bete de frigarui.

Daca nu este posibil sa se friga carnea, aceasta se poate pregati in cuptorul incins dinainte, la temperatura ridicata, modelandu-se in forma lunguiata si infasurandu-se in folie de aluminiu.

Sumacul (Sumak) �Rhus coriaria� este un condiment care se obtine din fructele unui arbust salbatec care creste in zona mediteraneana, in special in Sicilia, sudul Italiei, o parte a Orientului Mijlociu si des intalnit in Iran.

Sumacul este un ingredient esential in bucataria araba, fiind preferat sucului de lamaie, pentru gustul sau acrisor si pentru proprietatile sale astringente.
Se serveste cu garnitura de orez si cu lipie (paine specific orientala). Pe orez se poate adauga sumac. Daca a fost pregatit in cuptor, sosul care se lasa de la kabab si de la rosii se poate adauga peste orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise