Mancaruri cu carne

Reteta Kabab Kobideh cu carne tocata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
co_38196 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste noapte (sau pentru cateva

ingrediente

   Pentru 4 portii: 500 gr. de carne tocata de miel sau vita
   2 cepe mari date pe razatoare
   o capatana de usturoi pisat
   un ou batut
   4 rosii medii
   sare
   piper negru
   o lingurita de tumeric (sofran)
   sumak (optional)

mod de preparare

Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste noapte (sau pentru cateva ore).



Pe bete de frigarui se modeleaza carnea in forma lunguiata si se frig pe gratar aproximativ 5 min. pe fiecare parte, intorcandu-le mereu.



Rosiile se infig de asemenea, pe bete de frigarui.



Daca nu este posibil sa se friga carnea, aceasta se poate pregati in cuptorul incins dinainte, la temperatura ridicata, modelandu-se in forma lunguiata si infasurandu-se in folie de aluminiu.



Sumacul (Sumak) �Rhus coriaria� este un condiment care se obtine din fructele unui arbust salbatec care creste in zona mediteraneana, in special in Sicilia, sudul Italiei, o parte a Orientului Mijlociu si des intalnit in Iran.



Sumacul este un ingredient esential in bucataria araba, fiind preferat sucului de lamaie, pentru gustul sau acrisor si pentru proprietatile sale astringente.
Se serveste cu garnitura de orez si cu lipie (paine specific orientala). Pe orez se poate adauga sumac. Daca a fost pregatit in cuptor, sosul care se lasa de la kabab si de la rosii se poate adauga peste orez.
Incearca si Ficat de pui in mod Bacska
Daca ti-a placut reteta noastra "Kabab Kobideh cu carne tocata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.