Mancaruri cu carne

Reteta Limbă de porc în aspic

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
Didina Sava postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru limba de porc in aspic limba de porc si picioarele se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele. Se pun impreuna la fiert la foc mic.

ingrediente

   Ingrediente
   6 bucati de limba de porc
   2 bucati picioare de porc adidasi
   3 morcovi potriviti
   2 bucati ceapa
   1 bucata pastarnac
   1 bucata radacina patrunjel
   sare
   piper
   usturoi dupa gust
   gogosari la otet pt decor
   marar pt decor.

mod de preparare

Pentru limba de porc in aspic limba de porc si picioarele se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele.Se pun impreuna la fiert la foc mic ca sa nu se tulbure zeama, intr-un vas mare astfel incat apa sa le acopere. Doar dupa 5 minute de cand au inceput sa fiarba se scot limbile si picioarele si se clatesc. Limbile de porc se curata cu un cutit razuind partea alba, incepand intotdeauna de la varf. Limbile se taie in trei astfel:partea groasa ( o folosim la aspic), partea subtire dinspre varf ( o facem cu smantana). Partea groasa se taie in doua separand tesutul mai moale si gras de sub limba ( il vom folosi la pateu)
Picioarele se lasa intregi. Dupa ce am scurs prin tifon pus in mai multe zeama si am clatit oala si bucatile de carne le punem din nou la fiert la foc mic, adaugang morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa intregi, sare si piper. Se fierb incet acoperind cu un capac sustinut de o lingura, adica sa iasa aburul si ferindu-ne sa ridicam focul pt ca sa nu se tulbure aspicul.Cand au fiert legumele si carnea, le scoatem din zeama. In zeama punem usturoi pisat dupa gust. Intr-un vas de Yena facem un decor dupa inspiratia proprie. Zeama in care a stat usturoiul o strecuram iar prin tifon sa fie limpede si fara resturi de usturoi. Peste decorul aranjat cu grija din legume in vasul de yena punem zeama cu usturoi atat cat sa acopere decorul si dam la frigider la inchegat. Bucatile mari si drepte din limba le feliem frumos in felii de 5 milimetri, si ce cade de la feliere ramanand pt pateu. Dupa ce decorul a fost fixat in gelatina pe fundul vasului de Yena asezam feliile de limba si restul de legume (fara ceapa), taiate, cum va vine la mana.Se toarna usor restul de zeama si se da la frigider pt cuagulare.Cand s-a inchegat bine, se cufunda cateva clipe vasul de Yena in apa fierbine si se rastoarna aspicul pe capacul vasului expunanad astfel decorul facut din legume.


Limba de porc in aspic se serveste taiat felii groase cu mamaliga fierbinte alaturi de salata de hrean cu sfecla rosie.
Aceasta mancare are un aspect festiv si e potrivita pentru sarbatori: Craciun, Pasti, etc

Incearca si Piftie din carne de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbă de porc în aspic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.