Pentru limba delicioasa cu sos de smantana se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putina faina de malai pentru a se duce orice murdarie care ar fi intre pori.
Pentru limba delicioasa cu sos de smantana se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putina faina de malai pentru a se duce orice murdarie care ar fi intre pori. Se tine limba cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita. Se pune limba la fiert intr-o cratita cu apa rece, 2 cepe, cateva fire de patrunjel, frunza de dafin, boabele de piper, sare. Cand incepe sa clocoteasca se ia spuma, se acopera si se lasa sa fiarba la foc redus cca 3 ore (limba de vitel sau purcel este gata mai repede). Se curata de pielita, se taie felii si se aseaza in cratita. Se rumeneste o ceapa taiata marunt cu o lingura de unt. Cand ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina. Se mai prajeste putin, se stinge cu 2 cesti de zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga smantana, se toarna peste limba si se pune sa mai fiarba vreo 10 minute la foc mic.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcRetete de suflet De obicei imi plac dulciurile acrisoare, insa gustul intens de ciocolata este ceva special pe care nimeni...
Desert inghetata de ciocolata cu romSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii