Mancaruri cu carne

Reteta Mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Didina Sava postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc"
 
>
Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, piper macinat.

ingrediente

   1
   200 Kg de pulpa de porc slaba
   1
   200 Kg de castraveti murati exclusiv IN SARAMURA ( cantitatea de carne trebuie sa fie egala cu cantitatea de castraveti)
   600 grame de ceapa ( jumatate din cantitatea de carne)
   bulion sau suc de rosii
   ulei
   cimbru
   amestec de piper proaspat macinat
   dafin
   un praf de pulbere de salvie
   o lingurita pulbere de frunze de telina uscata sau telina frunze proaspata
   o lingurita de faina
   o lingura de miere de albine
   250 ml vin natural mai dulce
   alb sau roze
   sare dupa gust daca mai trebuie
   patrunjel verde de decor
   Garnitura
   ardei sau gogosari copti
   smantana dulce
   sare
   piper

mod de preparare

Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, amestec de piper proaspat macinat, jumatate din cantitatea de vin, praful de telina si salvie, dafin si se pune cu putin ulei si un pahar de apa la fiert inabusit intr-un vas cu fund gros. Eu ceapa o tai pestisori si o topesc inabusit cu apa si ulei separat pana se patrunde bine. Cand e gata adaug sucul de rosie sau bulionul.La inabusit ceapa pun putin ulei ca impreuna cu cel din carne sa nu fie prea uleioasa mancarea la final.
Cand carnea este patrunsa adaug ceapa cu bulionul si catravetii murati si las la fiert la foc mic circa o ora, invartind din cand in cand.

Restul de vin il amestec cu o lingurita de faina si il adaug in mancarica ca sa se lege sosul.Pun o lingura de miere de albine care va inobila gustul sosului usor acrisor dandu-i o savoare deosebita. Potrivesc de sare acum, daca mai trebuie adaug sau nu dupa cum au lasat castravetii.Mai las sa fiarba impreuna circa 15 minute.
Intrucat aceasta mancare este acrisoara de la vin, bulion si castravetii murati se consuma cu garnitura dulce cum ar fi ardeii copti cu smantana si piper proaspat macinat, alaturi de o mamaliguta calda.Este o mancare aleasa care aduna in ea gustul special al unor muraturi bine facute cu cel de ceapa si carnita frageda.


Mâncarea din pulpă de porc cu castraveţi muraţi o servesti dandu-i fata cu smantana si patrunjel frunze tocat.

Incearca si File de porc splendid marinat, copt cu rubarba
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.