Mancaruri cu carne

Reteta Mititei de casa cu cartofi picanti si chipsuri de radacinoase

portii reteta 7 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne
• montati atasamentul de masina de tocat al robotului multifunctional Ankarsrum

ingrediente

7 portii

   pulpa de vita - 1 kg
   pulpa de porc - 300 g
   pulpa de oaie - 300 g (daca nu doriti pulpa de oaie, dublati cantitatea de pulpa de porc)
   cimbru uscat - 2 linguri
   usturoi granulat - 2 linguri
   chimion - ½ lingurita
   boia dulce - 1 lingura cu varf
   stock de vita (supa de oase de vita) - cca 300 ml
   bicarbonat de sodiu - 2 lingurite
   sare - dupa gust
Pentru cartofi:
   cartofi mici - 2 kg
   boia de ardei iute - 1 lingurita
   ulei cu chilli - 2 lingurite
   sare - dupa gust
Pentru chipsuri de radacinoase:
   telina - 2 buc
   cartofi mov - 34 buc (mai mari)
   sfecla rosie - 2 buc
   ulei de floareasoarelui - 500 ml

mod de preparare

• taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne
• montati atasamentul de masina de tocat al robotului multifunctional Ankarsrum
• porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand
• pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului
• porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne
• adaugati treptat stock-ul de vita
• cand toate ingredientele s-au incorporat si ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-i la maturat peste noapte in frigider
• prajiti-i a doua zi pe gratar
• spalati bine cartofii si curatati-i
• fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita), scurgeti apa si lasati-i la scurs cca 60 min
• condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli
• asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult)
• pentru urmatorul pas si anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler)
• curatati-le de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare
• tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea-soarelui incins in prealabil
• scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces
• adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura.

Pofta buna!
Incearca si Mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei de casa cu cartofi picanti si chipsuri de radacinoase" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.