Mancaruri cu carne

Mititei din carne de vita

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
schwartz copel 348 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si

ingrediente

   1kg. carne de vita de la ceafa
   200 gr. grasime de porc sau de vita
   15 gr. bicarbonat de sodiu 1.5 gr. slitra (salpetru)
   2 gr. praf de cimbru (facultativ)
   3-4 dinti de usturoi
   5 gr. ardei iute
   5 gr. piper negru macinat
   2 gr. piper alb macinat
   1/2 de ceasca zeama de oase
   7-8 gr. sare
   1 gr. zahar

mod de preparare

Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si cu praful de cimbru. Este recomandat sa se pastreze carnea la rece 24 de ore pentru fragezire. Aceasta compozitie se toaca din nou cu masina cu sita deasa. In zeama de oase se adauga silitra, zaharul, sarea si bicarbonatul si se amesteca pina la dizolvare. Aceasta solutie se toarna peste carne si se framinta bine. Compozitia obtinuta se trece prin masina cu pilnie, obtinindu-se mititei.(In lipsa masinei cu pilnie se formeaza mititeii manual).Mititeii se frig pe gratarul incins. Se intorc mereu in timpul frigarii (se pot praji si in tigaie cu putin ulei).
Preparatul se serveste pe platou cu garnitura de cartofi prajiti
Incearca si Ceapa umpluta cu salam
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei din carne de vita" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite