Musaca de conopida cu carne macra

Pentru musaca de conopida se rup buchetele, fara cotoare, de la o conopida frumoasa, se spala si se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida frumoasa
  • 500 g carne macra
  • 1 ceapa
  • 3 linguri unt sau
  • untura
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet.

Mod de preparare

Pentru musaca de conopida se rup buchetele, fara cotoare, de la o conopida frumoasa, se spala si se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg de apa. Se da carnea prin masina de tocat. Se prajeste in unt sau in untura cu o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de piper, sare si un ou. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet. Se asaza un rand de conopida, impartind astfel buchetele, incat stratul sa fie cat mai egal. Se pune un rand de carne apoi alt rand de conopida. Se presara pesmet, se adauga o lingura de unt. Se da la cuptor. Cand este gata se rastoarna.


Musaca de conopida se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc