Ostropel de pui

Se spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete. Uleiul se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ostropel de pui

Ingrediente

  • 500 g carne de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb (100 ml)
  • patrunjel tocat
  • 3 linguri cu ulei
  • 2 cutii rosii in bulion

Mod de preparare

Se spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete. Uleiul se pune intr-o cratita la incins.

Carnea de pui se sareaza si se pune sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute acoperite. Dupa ce s-au inabusit se scot pe o farfurie. In uleiul incins se adauga ceapa, apoi rosiile taiate. Se adauga si sucul de rosii, un fir de cimbru, piperul si foaia de dafin.

Se pune din nou carnea in cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. Catre sfarsitul prepararii se adauga si usturoiul pisat.


La servire se pune patrunjel tocat. Se serveste cu mamaliguta si cu muraturi asortate.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci