OSTROPEL DE PUI

Pulpele se spala, se curata si se taie in doua. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe
  • ulei 100ml
  • bulion 100gr
  • 2 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 foaie dafin
  • piper 1gr
  • sare 10gr

Mod de preparare

Pulpele se spala, se curata si se taie in doua. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o tava peste jumatate din cantitatea de ulei, se pun pulpele, care se presara cu putina sare si piper. Deasupra compozitiei se mai adauga 100 ml de apa si se introduce in cuptorul incins la 180-200 C, pentru circa 20 de minute. Intr-o tigaie se pune restul de ulei, bulionul si se caleste pentru cateva minute. Se adauga rosiile si se stinge cu putina apa. Cand pasta a devenit omogena, se toarna peste pulpele din tava, se pun usturoiul si foile de dafin, se adauga restul de piper si sare si se mai fierbe in cuptor pentru circa 20 de minute. Se serveste pe platou sau farfurie, sau chiar direct din tava in care s-a pregatit, de preferinta cu piure de cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci