Ostropel de rata

Se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se rumeneasca, adaugind cit

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2-3 cepe
  • 1/2 lingura faina
  • zeama de carne
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • citeva boabe de piper
  • o foaie dafin
  • 2-3 linguri otet de vin
  • grasime sau ulei

Mod de preparare

Se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se rumeneasca, adaugind cite putina apa. Se taie cepele felii subtiri si se amesteca cu putina unsoare sau ulei si cu jumatatea de lingura de faina. Se stinge cu putina apa sau zeama de carne. Se adauga apoi o lingura de bulion, usturoiul, piperul, sarea, frunza de dafin. Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pina ce rata e destul de frageda. Cind e aproape gata, se adauga otetul si se mai lasa sa dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut. In acelasi mod se prepara si ostropelul de gisca sau de gaina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci