Mancaruri cu carne

Reteta culinara Papricas de pui cu smantana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
laura_laurentiu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Papricasul de pui cu smantana este delicios, se prepara usor si poate fi servit alaturi de garnituri diferite. Pregateste reteta de papricas cu smantana si serveste-l alaturi de galuste sau mamaliga.

ingrediente

   800 de grame1 kg de carne de pui
   200 de grame de smantana
   cat de multa ceapa (ceapa va da onctuozitate sosului si dulceata mancarii)
   2 linguri de ulei
   sare
   piper
   o lingura de boia de ardei dulce de buna calitate
   2 linguri de faina
   foaie de dafin
   verdeata

mod de preparare

Carnea se prajeste in ulei, pe toate partile, doar pana se coaguleaza sangele. Se scoate si se pastreaza intr-un loc cald. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata, adaugand si sarea, pana devine sticloasa. Se adauga boiaua de ardei, se amesteca, se pune imediat carnea in oala si se acopera cu apa fierbinte. Se adauga foaia de dafin si se lasa sa fiarba pana carnea e moale, verificand in permanenta sa aiba suficient lichid. Dupa ce carnea s-a fiert se lasa pe foc mic sa mai scada sosul, intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine.




Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca. Se da in cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper.




Se serveste apoi papricasul de pui alaturi de granitura preferata - mamaliga, galuste sau poate cartofi piure.


Papricasul de pui cu smantana se serveste cald, cu o garnitura potrivita unei mancari cu sos, presarand verdeata tocata.
Sursa acestei retete este site-ul Retetecalamama.ro

Incearca si Tocanita de manzat
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite