Papricas din carne de porc cu cartofi

Pentru papricas din carne de porc cu cartofi carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 150 g
  • cartofi - 1 kg
  • usturoi - 15 g
  • smantana - 100 g
  • cimbru - 1 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • apa - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru papricas din carne de porc cu cartofi carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa; se adauga boia de ardei si 50 ml apa. in sosul format se adauga sare, piper, cimbru, usturoi si se fierb 20 minute, impreuna cu cartofii. Cand cartofii si carnea s-au fiert, se pune smantana, jumatate din patrunjelul verde si se fierb inca 5 minute.

Papricasul din carne de porc cu cartofi se serveste cald, cu restul de patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci