Picadillo

Carnea tocata, ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in doua linguri de ulei de masline. Se adauga chile verde sau conservat taiat marunt, sosul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Picadillo

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc tocata(se poate pune si vita sau numai vita
  • depinde de gust)
  • 1/2 ceapa mare tocata sau 1 mica
  • 2-3 catei usturoi(dupa gust)
  • 1 ardei capia
  • chile verde sau din conserva
  • 10-15 masline verzi fara simbure taiate felioare
  • stafide
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceasca sos de rosii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano

Mod de preparare

Carnea tocata, ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in doua linguri de ulei de masline.

Se adauga chile verde sau conservat taiat marunt, sosul de rosii, vinul, stafidele si maslinele taiate felioare, cimbrul, piperul si se lasa la foc mic pana se absoarbe vinul si mancarea are consistenta, cca 20/25 min.

Prima operatie de calire a carnii cu ceapa, usturoiul, ardeiul este foarte importanta si aici puteti rumeni bine ingredientele, deci acordati acestei operatii 15-20 de min.


Se serveste cald cu orez alb fiert in apa cu sare la care se adauga o lingura ulei.

Pofta buna!

Reteta Picadillo a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete de specialitati cubaneze gasiti aici:

Costite la gratar in sos,

Banane in aluat,

Porc cu usturoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc