Piept de pui aromat cu sote de dovlecei

Pieptul de pui aromat cu sote de dovlecei este o idee de mancare usoara pe care o puteti pregati foarte usor si rapid. Pieptul de pui ramane fraged si aromat, iar dovleceii se potrivesc de minune ca si garnitura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui aromat cu sote de dovlecei

Ingrediente

  • Pentru marinata avem nevoie de:
  • o ceapa mica
  • mustar
  • fulgi de usturoi
  • sos de soia
  • nitel piper (eu am pus cayenne)
  • rozmarin
  • putina pasta de rosii
  • cimbru
  • boia
  • ulei de masline si
  • otet balsamic
  • piept de pui
  •  
  • 1 dovlecel
  • ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • lamaie.

Mod de preparare

Amestecam toate condimentele pentru marinata, le turnam peste pui si lasam puiul la frigider minim 1 ora.

Apoi il prajim in tigaie (se poate face si pe gratar, eu am vrut sa folosesc toata marinata).

Pentru garnitura am pus in ulei de masline dovlecei si ceapa, am stors si un sfert de lamaie si am lasat sa se faca. Am sarat numai la final.

Asta este tot.

Mi-a placut, marinata a adus puiului ce ii lipsea, savoare, dovleceii cu ceapa dau iz dulce-acrisor.

Reteta Piept de pui aromat cu sote de dovlecei a fost propusa de BD pe forum culinar.ro


Serviti pieptul de pui cu dovlecei cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci