Piept de pui cu sos de lamaie

Puiul cu sos de lamaie este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta cu carne de pui aveti nevoie de ou, amidon, ghimbir, piept de pui si sos de lamaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Piept de pui cu sos de lamaie

Ingrediente

  • 1 albus de ou
  • batut
  • 2 lingurite amidon
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • ras
  • 500 gr piept de pui
  • taiat bucatele
  • 3 linguri ulei
  • Sosul de lamaie:
  • 2 lingurite amidon
  • 1 1/2 lingura zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3/4 cup supa de pui
  • 2 lingurite sos de soia

Mod de preparare

Puiul cu sos de lamaie este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta cu carne de pui combina albusul, ghimbirul si putina sare cu pieptul de pui si amesteca bine. Tine la frigider 30 minute.

Infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Scurge puiul de marinada si prajeste-l putin,sa fie facut,dar sa nu fie maroniu. Scoate-l din wok si pune-l deoparte pe o farfurie.

Sosul de lamaie:
Se amesteca amidonul cu 2 linguri de apa pana se obtine o pasta. Adauga in wok cu restul ingredientelor pentru sos. Amesteca si fierbe un minut. Adauga carnea de pui prajita si amesteca sa fie acoperit cu sos.


Puiul cu sos de lamaie se serveste cu orez alb.

Sursa acestei retete este blogul culinar mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci