Mancaruri cu carne

Reteta Piept de rata afumat si salata de linte

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de ienupar, se pun intr-o cratita.

ingrediente

   (4portii) 600 gr. piept de rata afumat
   1 ceapa
   1 ramurica de rozmarin
   o foaie de dafin
   8-10 boabe de ienupar
   3-3
   5 vin rose
   Pentru salata: 400 gr. linte
   sare
   3 linguri ulei de masline
   o lingura de otet balsamic
   sucul de la o jumatate de lamaie
   1/2 lingurita de sare
   1 manunchi de patrunjel
   2 catei de usturoi
   2 linguri de seminte de mustar
   3 dl. smantana
   o lingura de capere din conserva
   Pentru servit: 200 gr. amestec de salata (se gaseste in magazin)
   Pentru fript: 3 linguri de ulei

mod de preparare

1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de ienupar, se pun intr-o cratita. Se adauga ceapa taiata, vinul. Dam un clocot. Se ia cratita de pe foc si, cand este rece, se pune pieptul de rata afumat, se acopera cu folie de aluminiu si se tine la frigider 12 ore.


2. Lintea se spala, se tine 1-2 ore in apa calduta, se scurge si se pune intr-o cratita. Se acopera cu apa - cantitate dubla fata de linte - si se fierbe pe foc mare.


3. Uleiul de masline se amesteca bine cu otetul balsamic, sucul de lamaie si sare. Condimentam cu usturoiul bine zdrobit si patrunjelul verde fin tocat. Adaugam smantana, semintele de mustar si caperele.


4. Lintea fiarta si scursa se pune in acest sos si se amesteca bine.


5. Se scoate pieptul de rata din bait, se feliaza, (cca. 3 mm. grosime) si se frige rapid, pe ambele parti, cca. 1 minut. Sa avem grija sa nu le frigem mult pentru ca se intareste carnea.
Pe un platou mare se aseaza salata asortata, peste punem lintea, apoi asezam feliile de carne. Ornam cu felii de rosii, frunzulite de rozmarin si frunze de patrunjel verde. Un vin rosu merge excelent cu acest preparat.
Incearca si Limba pane cu ceapa si patrunjel
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata afumat si salata de linte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite