Piept de rata cu sos Worchester si sparanghel alb

• introduceti pieptul de rata si sosul Worchester in caserola de marinare rapida FoodSaver si porniti programul de marinare

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de rata cu sos Worchester si sparanghel alb

Ingrediente

  • piept de rata 180200 g
  • sos Worchester
  • sparanghel alb - 100 g
  • unt 15 g
  • usturoi - 1 catel
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• introduceti pieptul de rata si sosul Worchester in caserola de marinare rapida FoodSaver si porniti programul de marinare pentru 10 minute. Acesta va porni un procedeu de deschidere si inchidere a porilor carnii, timp in care sosul Worchester va fi absorbit in carne. Este o metoda mai rapida de a marina carnea, dandu-i un plus de gust. Pentru o textura mai frageda, puteti sa o lasati peste noapte in casoleta in care a fost sosul initial. 
• vidati punga cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver si introduceti-o apoi in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme, la cca 75 de minute, la 63 – 63.5 ⁰C pentru a fi perfect medium, iar daca este mai mare, in functie de dimensiunea sa, puteti sa o lasati intre 75 si 90 de minute
• taiati terminatia lemnoasa a sparanghelului si curatati-l cu ajutorul unui cutit economic – nu este nevoie sa curatati mult, ci doar primul strat de invelis (o data pe fiecare parte), pastrandu-i varful intact
• puneti apa cu sare la incins intr-o oala mica
• in momentul in care acea apa s-a incins foarte bine si este aproape de a fierbe, puneti sparanghelul inauntru pentru cateva minute
• pregatiti un bol cu gheata pentru a-i da soc termic (scoateti sparanghelul in bolul cu gheata pentru a-i mentine culoarea vie)
• optional, il puteti sota in unt impreuna cu catelul de usturoi, sarea si piperul dupa gust
• dupa ce scoateti carnea din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme, lasati-o la odihnit 15 minute
• faceti striatii in forma de romb pe partea cu grasimea, si dati-i culoare in tigaie, pana se va rumeni putin pe fiecare parte
• se serveste medium.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Crap rasol
2
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Muffins cu lime si ciocolata alba
3
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

in timp ce faceam un salam de biscuiti am observat ca aveam niste eugenii pe dulap si m-am gandit ce ar fi daca....si a iesit...

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga