Mancaruri cu carne

Reteta Piept de vitel umplut

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie un buzunar in pieptul de vitel. Se pun stafidele la inmuiat in rom. Se inmoaie miezul de paine in putina apa. Se pune mazarea la fiert timp d

ingrediente

   Pentru umplutura: 250 gr. carne de vitel tocata
   250 gr. carne de porc tocata
   500 gr. mazare
   100 gr. fasole verde
   1 ardei rosu gras
   1 ceapa
   1 lingura de patrunjel tocat
   1 lingurita de busuioc tocat
   2 linguri stafide
   miezul de paine de la 3 felii de paine
   1 ou
   5 cl. de rom
   sare
   piper
   Pentru sos:2 rosie
   1ramurica de rozmarin
   1 foaie de dafin
   1 cub concentrat de pui
   1 cub concentrat de legume
   5cl. de coniac
   piper
   1kg. piept de vitel dezosat

mod de preparare

Se taie un buzunar in pieptul de vitel. Se pun stafidele la inmuiat in rom. Se inmoaie miezul de paine in putina apa. Se pune mazarea la fiert timp de 5 minute in apa sarata. Se fierbe in acelasi mod si fasolea verde si se taie in bucati. Se taie ardeiul gras si ceapa sub forma de cubulete. Se pun toate legumele intr-o oala impreuna cu patrunjelul si busuiocul. Se adauga carnea tocata, miezul de paine stors de apa, stafidele, romul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca totul foarte bine, se umple buzunarul pieptului de vitel cu acest amestec. Se coase buzunarul cu ata groasa pentru ca umplutura sa nu iasa afara. Se dizolva cuburile de concentrat in 50 ml. apa calda si se toarna amestscul intr-o oala. Se pune pieptul de vitel impreuna cu rosia taiata in doua, ramurica de rozmarin si foaia de dafin. Se presara piperul si se lasa sa fiarba 1 h. si jumatate. Se ia capacul si se micsoreaza focul. Se toarna coniacul peste pieptul de vitel si se lasa pe foc
Pieptul de vitel se taie felii, cand s-a mai racorit, se aseaza pe un platou asemanator tiglelor pe casa, se orneaza cu frunzulite de rozmarin si se servesc cu diferite garnituri , dupa dorinta.
Incearca si Pui haiducesc cu vin si smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de vitel umplut" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.