Piftie de curcan cu morcov

Pentru piftie de curcan cu morcov toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului. Se pune la fiert o oala cu 5 l de apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Piftie de curcan cu morcov

Ingrediente

  • tacamurile de la un curcan: aripi
  • picioare
  • cap
  • pipota
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 radacini de pastarnac
  • sare
  • usturoi
  • dupa gust

Mod de preparare

Pentru piftie de curcan cu morcov toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului. Se pune la fiert o oala cu 5 l de apa si cand apa clocoteste, se pune carnea. Se lasa sa fiarba cu legumele pana ce se desprinde de pe oase. Se scoate carnea din carnea din zeama in care a fiert, se desprinde complet de pe oase, eventual se mai taie, daca bucatile sunt prea mari si se repartizeaza in formele in care piftia se va inchega cu morcovul taiat. In zeama se pune usturoiul pisat, se amesteca si se lasa 10 minute sa se infuzeze. Apoi se strecoara si se pune in forme la rece, de preferinta in balcon sau pod, nu in frigider.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


Piftia de curcan cu morcov se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci