Mancaruri cu carne

Reteta Piftie de curcan cu morcov

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
AnaAntonie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru piftie de curcan cu morcov toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului. Se pune la fiert o oala cu 5 l de apa.

ingrediente

   tacamurile de la un curcan: aripi
   picioare
   cap
   pipota
   2 morcovi
   2 cepe
   2 radacini de pastarnac
   sare
   usturoi
   dupa gust

mod de preparare

Pentru piftie de curcan cu morcov toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului. Se pune la fiert o oala cu 5 l de apa si cand apa clocoteste, se pune carnea. Se lasa sa fiarba cu legumele pana ce se desprinde de pe oase. Se scoate carnea din carnea din zeama in care a fiert, se desprinde complet de pe oase, eventual se mai taie, daca bucatile sunt prea mari si se repartizeaza in formele in care piftia se va inchega cu morcovul taiat. In zeama se pune usturoiul pisat, se amesteca si se lasa 10 minute sa se infuzeze. Apoi se strecoara si se pune in forme la rece, de preferinta in balcon sau pod, nu in frigider.




Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


Piftia de curcan cu morcov se serveste rece.

Incearca si Gutui cu carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan cu morcov" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.