Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora . Umplutura: Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva
Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora .
Umplutura:
Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva minute. Se adauga si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna. Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, un pic de boia, vegeta si marar proaspat din gradina. Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot. Dupa ce aluatul s-a dospit, intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris. Punem compozitia de carne si o intindem pe toata suprafata foii si rulam din ambele capete spre mijloc, apoi se taie in doua pe latime si se pun una langa alta intr-o tava unsa cu ulei.
Se unge placinta cu ulei deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste, la mine a durat 35 de minute. Intre timp, se bat doua oua intregi cu o lingura de iaurt si un varf cutit sare, iar cand placinta este coapta, se scoate, se pune oul peste placinta si se mai da 10 minute la cuptor. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se poate intoarce pe un platou.
Se serveste calda sau rece. Alte retete culinare recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii