Placinta cu pui si smantana

Placinta cu pui si smantana este o reteta de placinta la oala absolut delicioasa. Este o placinta consistenta, potrivita pentru masa principala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu pui si smantana

Ingrediente

  • Aluat: 100 g unt moale
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 gălbenuș
  • 150 g iaurt gras
  • sare
  • piper
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 250 g smântână
  • 1 legătură de mărar
  • 50 ml ulei
  • 1 cutie ciuperci feliate
  • faina

Mod de preparare

Untul se amesteca cu sarea, gălbenușul, iaurtul, bicarbonatul,faina cat cuprinde si un praf de piper. Se frământă rapid un aluat care se da la rece 30 minute.
Pieptul de pui se taie cubulețe mici care se pun la călit în tigaie preț de câteva minute( pana se albește carnea și scade lichidul). Se adaugă ciupercile scurse, mărarul și smântâna.
Din aluat cca.2/3 se întinde într-o foaie cu care se îmbracă o tava rotunda. Se toarnă compoziția si se acoperă cu o foaie modelata din restul de aluat. Se da la cuptor la foc mic pana ce se rumenește deasupra.

La aparatul Philips Multicooker îmi place funcția de menținere la cald a mâncării dar si cea care permite prepararea ușoară a iaurtului


Placinta de pui se serveste calda sau rece, taiata felii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci