Placinta cu pui si smantana este o reteta de placinta la oala absolut delicioasa. Este o placinta consistenta, potrivita pentru masa principala.
Untul se amesteca cu sarea, gălbenușul, iaurtul, bicarbonatul,faina cat cuprinde si un praf de piper. Se frământă rapid un aluat care se da la rece 30 minute.
Pieptul de pui se taie cubulețe mici care se pun la călit în tigaie preț de câteva minute( pana se albește carnea și scade lichidul). Se adaugă ciupercile scurse, mărarul și smântâna.
Din aluat cca.2/3 se întinde într-o foaie cu care se îmbracă o tava rotunda. Se toarnă compoziția si se acoperă cu o foaie modelata din restul de aluat. Se da la cuptor la foc mic pana ce se rumenește deasupra.
La aparatul Philips Multicooker îmi place funcția de menținere la cald a mâncării dar si cea care permite prepararea ușoară a iaurtului
Placinta de pui se serveste calda sau rece, taiata felii
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDe mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si...
Pizza casei cu blat din faina integralaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii