Placintele cu pate Bucegi

Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placintele cu pate Bucegi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 1 cutie de pate de pasare Bucegi de 200 gr
  • 2 oua mari
  • 1 lingura de smantana grasa
  • 3 linguri de unt moale
  • 1/4 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de patrunjel verde tocat
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare

Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pasta. Se unge cu unt fiecare fasie de placinta, apoi se pune o lingurita din umplutura. Se impatureste pentru a obtine un triunghi. Placintele se ung cu unt. Se coc la cuptor 18-20 min.


Se serveste cu sos picant sau cu iaurt si menta.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci