Se taie carnea cuburi, se adauga usturoiul tocat marunt, frunza de dafin si cele 5 linguri de sos de soia. Se amesteca si se da la frigider la marinat
Se taie carnea cuburi, se adauga usturoiul tocat marunt, frunza de dafin si cele 5 linguri de sos de soia. Se amesteca si se da la frigider la marinat o jumatate de ora. Intre timp, se taie ardeii si ceapa si se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa este translucida, dar inca crocanta, se da deoparte. Se taie marul, bucati si banana felii grosute. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se adauga fructele, apoi zaharul.
Se caramelizeaza.
Se adauga banana, pe la sfarsitul caramelizarii. Se scoate carnea de la marinat, se pune intr-o tigaie si se lasa 30 de minute la foc mic si acoperita pana cand se inmoaie. Dupa cele 30 de minute, sau dupa ce se inmoaie bine carnea, se adauga legumele si fructele si se mai lasa asa 10 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper. Atentie, sosul de soia este deja foarte sarat! Cand ati stins focul se poate adauga putin patrunjel tocat. Se fierbe orezul cu o doza de sofran si sare.
Orezul se pune intr-o forma mica rotunda, se rastoarna pe mijlocul farfuriei, in jur se pune porcul exotic, se orneaza orezul cu o frunza de patrunjel. Se serveste fierbinte!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii