Porumbei cu arpagic caramelizat

Un preparat care merita incercat !

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Porumbei cu arpagic caramelizat

Ingrediente

  • 2 porumbei tineri
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • un morcov
  • 250 g arpagic murat
  • 100 ml vin rosu
  • o lingura de zahar
  • 50 ml supa(in care au fiert porumbeii)
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

1.Porumbeii curatati de fulgi se parlesc apoi se curata de intestine si se spala in mai multe ape reci.

Se pun la fiert in apa cu sare,in care am pus 2 foi de dafin ,2 catei de usturoi si un morcov,pana se inmoaie carnea(eu i-am fiert la oala cu presiune).

2.Porumbeii fierti se prajesc bine intr-un pic de ulei apoi se scot pe platou si in uleiul ramas se caleste un pic arpagicul murat,scurs bine.Se scoate arpagicul pe o farfuriuta,se scurge uleiul din tigaie apoi caramelizam lingura de zahar.Cand zaharul capata culoare maroniu deschis adaugam arpacicul si apoi vinul rosu si lasam sa clocoteasca la foc mic 5 minute pana ce sosul se leaga un pic apoi potrivim de sare si piper,dupa gust.Se servesc porumbeii calzi ,stropiti bine cu sosul si arpagicul caramelizat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci