Pui cu ardei mici sau gogosari murati

Puiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute. Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu ardei mici sau gogosari murati

Ingrediente

  • Piept de pui
  • ardei (gogosari) murati
  • vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute.

Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pastreze sucurile in interior), se aseaza toate intr-un vas de Yena, si ardeii (gogosarii) murati se taie in bucati.

Peste puiul asezat in vasul de yena se toarna putina supa de asemenea vasul in care s-a prajit puiul se "degreseaza" cred ca asa ii spune pentru ca cel mai bun gust ramine acolo pe vas.

Eu am turnat putin vin alb in el si imediat toate bucatelele ce s-au lipt de vas, s-au dizolvat si am turnat continutul peste carnea de pui

si apoi puiul este gata de mers in cuptorul incalzit la foc mediu (365 grade F) dupa ce il acopar cu foil de aluminiu.

Se lasa la cuptor cam o ora (sau pana ce carnea este foarte frageda).
Se poate servi cu cartofi facuti in tigaie.

Pofta buna!

Reteta Pui cu ardei mici sau gogosari murati a fost propusa de Chiu Georgeta pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Salad cu piept de pui,

Piept de pui aromat cu sote de dovlecei,

Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci