Pui cu ciuperci negre

Se pun ciupercile in apa fierbinte (fara a se fierbe, se lasa cam 15 minute pana se inmoaie si se umfla apoi se storc de apa si se taie dar bucati ma

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui cu ciuperci negre

Ingrediente

  • 100 de grame de ciuperci negre uscate
  • 3 catei usturoi
  • 5-6 cm de ghimbir taiat in feli subtiri
  • 500 g piept de pui
  • 4 cepe verzi
  • 20 ml sos soia
  • 2o ml de sos de peste
  • jumatate de ardei rosu taiat felii subtiri si lungi
  • coriandru
  • zahar brun

Mod de preparare

Se pun ciupercile in apa fierbinte (fara a se fierbe, se lasa cam 15 minute pana se inmoaie si se umfla apoi se storc de apa si se taie dar bucati mari.

Puneti ulei in wok(sau o tigaie normala )se pune usturoiul impreuna cu ghimbirul si se lasa un minut la prajit amestecandu-se continuu (aveti grija sa nu il ardeti, se arde foarte repede).

Taiati puiul in fasii subtiri si lungi cam de un deget apoi intr-o tigaie il prajiti pana isi schimba culoarea.

Se pune apoi puiul prajit in wok impreuna cu usturoiul si ghimbirul, se adauga ceapa de primavara (care se taie dar nu marunt ci bucatele mai mari cam de 1,5cm) si sosul de soia, se lasa un minut la foc mare amestecandu-se continuu.

Apoi, se adauga sosul de peste impreuna cu doua lingurite de zahar brun si ciupercile negre, se acopera cu capac si se lasa 2 minute.


Se serveste imediat cu ardeiul rosu pus deasupra si frunzele de coriandru impreuna orez rece (orezul doar fiert in apa si cu putina sare). Reteta Pui cu ciuperci negre a fost propusa de kuch

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!