Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)

Incindem uleiul intr-o tigaie si prajim puiul putin pana se rumeneste. Il scoatem si il punem intr-o tava pentru cuptor, apoi in tigaia in care am pr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)

Ingrediente

  • 5 linguri ulei
  • un pui taiat in 8 bucati
  • o ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • un ardei gras verde
  • o cutie rosii taiate bucatele
  • o rosie proaspata taiata bucatele
  • masline kalamata
  • sare
  • piper
  • sofran
  • 2 foi de dafin
  • 1
  • 2 lingurita de ghimbir

Mod de preparare

Incindem uleiul intr-o tigaie si prajim puiul putin pana se rumeneste.

Il scoatem si il punem intr-o tava pentru cuptor, apoi in tigaia in care am prajit puiul adaugam ceapa si usturoiul. Le calim putin, adugam ardeiul si rosiile, plus condimentele.

Fierbem totul in cateva clocote si apoi turnam peste pui, acoperim tava cu folie si dam la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute.

Apoi ridicam folia sau capacul si adaugam maslinele fierte in apa timp de 2 minute.

Mai tinem la cuptor 15 minute pana totul se rumenste frumos.

Decoram cu marar sau patrunjel.

Se poate servi cu orez alb.

Pofta buna!

Reteta Pui cu masline (dajaj bi zaitoun) a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Salona cu carne de vita,

Pastitio, mancare greceasca ,

Mancare greceasca de conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci